Sport i Laholm

Sport – Allt från fotboll till hockey

Varbergs BOIS

Svenska andraligan i fotboll efter Allsvenskan, är Superettan. Denna infördes år 2000 och under serien finns division 1. Många anser numer att Superettan är ett finrum om än inte lika snyggt inredd som Allsvenskan, men näst intill. FotbollFörklaringen ligger historiskt sett då det förr fanns flera division 2- serier under Allsvenskan. Således är det en ganska stor sak att komma in i Superettan, vilket västkustlaget Varbergs BOIS lyckades med till säsongen 2012. Första året i en högre serie brukar vara svårt men hemma på Påskbergsvallen vann klubben sex matcher och spelade sex oavgjorda. Sammantaget innebar det att laget med tre poängs marginal undvek kvalspel. Förra året gick det faktiskt sämre, men efter ett par kvalfyllda matcher mot Oddevold lyckades man hålla sig kvar i ligan.

Västsvenska Varbergs BOIS övertygar

Årets spel har varit av betydligt högre standard. Varbergs BOIS parkerar på övre halvan av tabellen och hade chansen att närma sig toppen. Men i senaste matchen på bortaplan mot GAIS gick det inte enligt planerna. Göteborgs “Makrillar” ligger i bottenregionen och kämpar för nytt kontrakt. På hemmaplan är man starka. Även hos spelbolagen var GAIS favoriterna. Även Varberg har ett ganska bra facit på hemmaplan och det är via denna som statusen i superettan skall cementeras. Fast nu väntar ytterligare en bortamatch. Men bottenlaget Assyriska som ännu inte vunnit i år på hemmaplan kanske kan ge västsvenskarna en bortaseger?

Slående lika

En riktigt ovanligt sammanträffande beträffande matchen mot GAIS är att båda lagens ordinarie tröjor är gröna med lodräta svarta linjer. Det är en ganska ovanlig dräkt och nu spelar två lag med likadana i samma serie. Som tur är måste bortalaget byta och i detta fallet var det Varberg som fick dra på sig sitt orange bortaställ.