Sport i Laholm

Sport – Allt från fotboll till hockey

Utrustning som behövs när du spelar ishockey

Vill du prova på att spela hockey på fritiden med dina vänner? Då kommer du först och främst att behöva en del utrustning, dels för att det ska bli roligare men även för att skydda dig från skador. Du kan till exempel ta dig en titt på hockeyhjälmar och annan utrustning som behövs för att du ska slippa bli skadad innan fotbollssäsongen drar igång igen.

Var spelar jag?

I de flesta kommuner med en ishall finns specifika tider för allmänhetens åkning. Kolla upp hur det ser ut där du bor, och se till att man får ha klubba. Allmänhetens åkning är ofta uppdelat i tider där du får ha klubba och tider du inte får det. Är det tillräckligt kallt brukar fotbollsplaner ofta frysas. Eller varför inte spela på en frusen sjö? Här ser du sjöar som är säkra.

Vilken utrustning behöver jag?

Först och främst är benskydd och armbågsskydd verkligen att rekommendera. Samt halsskydd, att få en skridskoskena på halsen kan vara riktigt farligt. Ska du bara spela med vänner brukar det räcka. Är det mer seriös hockey bör du ha axelskydd, suspensoar och rätt byxor till exempel. En som hade otur med sin utrustning var Marian Hossa, som 2017 tvingades sluta på grund av allergi mot sin egen utrustning.