Sport i Laholm

Sport – Allt från fotboll till hockey

Supporterkultur

Supporterkulturen inom fotbollen är mycket stark, både i Sverige, Europa och resten av världen med några undantag i områden där andra sporter är större än fotbollen. Men hur ser det ut i Halland egentligen?Supporterkultur

Supporterkulturen sorglig i Halland

Orden är inte våra egna utan tillhör sportkrönikören Jan-Owe Wikström som till SR berättar att han anser supporterkulturen är sorglig i Halland och i synnerhet i Halmstad där han menar att det är ett fåtal som försöker, men har svårt att få med sig några andra i sina försök. Han menar att det beror på ett antal orsaker, bland annat för att Halmstad är vad han kallar för en “Följa John-stad”, dit en går går alla.Ett annat problem uppenbart problem han tar upp är att det finns tre eller fyra supporterklubbar till Halmstads BK och till en klubb som har så svårt att locka publik så är det vansinnigt att de inte sluter samman.

Skillnaden är som natt och dag

Detta är en skillnad som mellan natt och dag om man jämför med den supporterkultur som finns exempelvis Stockholm. Inställningen är en helt annan till supporterskapet där. Visserligen så är det förstås så att när man är betydligt många fler så kan man ju skapa en härlig stämning, och då spelar det inte alltid någon roll hur det går för laget eller vilken division man spelar i.Det tydligaste exemplet på detta är förstås Hammarby Fotboll, som många redan känner till. Trots att man under flera säsonger spelat i Superettan så sluter ändå publiken och har under den pågående säsongen haft ett närmast vanvettigt tryck på matcherna och det bästa publiksnittet i hela Sverige. Man har bokstavligen nästan burit laget fram till det läge man är i idag, då chansen att nå Allsvenskan ser mycket bättre ut än på mycket länge.Till sist kan vi bara rekommendera en hemsida för dig som är medlem i en supporterklubb och vill skapa lite bättre stämning på läktarna. Ta en titt hos Supporterprylar.se och be därefter även dina medlemskompisar att göra detsamma. Att se till så att många av personerna på läktaren i lagets färger är alltid en rejäl stämningshöjare.