Sport i Laholm

Sport – Allt från fotboll till hockey

Om du ådragit dig en sportskada

Elitidrottare får ofta behandlingar för att antingen förebygga skador eller för att behandla skador och slitage som uppstår. Men gemene man tar sällan till professionell hjälp utan låter skador vanligtvis självläka med vila och tid, eller kör någon egenbehandling för att minska besvären. Följden utav det är att skadorna ofta tar lång tid att läka och kanske även läker på fel sätt.

Bedömning

Det första du ska göra om du har ådragit dig en sportskada är att få omfattningen av den bedömd. Även om en sträckning, muskelbristning eller stukning kan tyckas som en simpel skada kan det faktiskt i längden orsaka mer problem utan rätt behandling. För att få en sportskada bedömd kan du givetvis uppsöka en läkare, men fysioterapeuter är också experter på idrottsskador. Det finns alltså alternativ.

Behandling

Så snart du har fått skadan bedömd kommer du att bli rekommenderad en behandling. Ibland kan det räcka med vila men många gånger behövs någon form av behandling om det exempelvis gäller en muskelbristning. En skonsam och naturlig behandling som ofta idrottsmän använder är naprapatbehandling, vilket många fysioterapeuter skulle rekommendera för att behandla din muskelbristning. Beroende på skada kan det även vara exempelvis rörelseprogram, dry needling eller användning av kinesiotape. Därför är det viktigt att få skadan bedömd för att få rätt behandling.