Sport i Laholm

Sport – Allt från fotboll till hockey

För dig som är aktiv inom triathlon

Triathlon är troligen en av de mer krävande idrotterna du kan hålla på med. Inte nog med att det krävs mycket god kondition och uthållighet. Du behöver även bra teknik i löpning, cykling och framför allt simning.

Triathlon är en sport som har växt och fått en del uppmärksamhet under de senaste åren. Även du som är motionär kan idag tävla i triathlon. Sporten är inte enbart till för elitidrottare.

Bra utrustning

Du som är aktiv inom triathlon vet säkert redan om att utrustningen är en viktig del. Den dyraste utrustningen du behöver är helt klart till cyklingen. Allt du behöver till cykeldelen kan du handla här.

Men det är viktigt att du har bra utrustning även till löpningen. Springer du för mycket med exempelvis dåliga skor finns risk att du drabbas av löparknä eller andra åkommor. Du bör köpa skor som är anpassade utifrån din löpstil och din anatomi. Det är viktigt att vänja kroppen vid ett par löpskor innan du ger dig ut på långa sträckor.

Till simningen vill du ha bra simkläder som sitter på plats och som känns bekväma. Är det kallt vatten kan du även behöva ha en våtdräkt.