Sport i Laholm

Sport – Allt från fotboll till hockey

En stad med passion för rörelse

Från Stranden till Skogarna

Laholm, känd som Sveriges äldsta stad, är inte bara en plats med rik historia, men också en stad som pulserar med sport och aktivitet. I skuggan av sina historiska byggnader och vidsträckta landskap finner man en levande sportkultur som engagerar både unga och gamla.

Fotboll

Som så många andra svenska städer är fotbollen djupt rotad i Laholm. Med flera gräsplaner och välorganiserade lag för alla åldrar, erbjuder staden möjligheter för alla att uppleva spelets glädje, oavsett om man är nybörjare eller veteran.

Vattensport Vid Lagan

Med sin närhet till Lagan har Laholm utvecklat en stark kultur kring vattensporter. Kanotpaddling, fiske och simning är populära aktiviteter, och när vädret tillåter, lockar stadens stränder surfare och vindsurfare.

Skidåkning och Vinteraktiviteter

När vintern kommer, omvandlas Laholms landskap till en lekplats för vintersportentusiaster. Skidåkning och skridskoåkning är populära val, med både lokalbefolkningen och besökare som tar till snön för att njuta av den friska luften.

Golf

För golfentusiaster erbjuder Laholm flera banor med varierande svårighetsgrad. Omringad av natursköna vyer, ger golfbanorna en unik kombination av sport och naturupplevelse.

Oavsett om det är bollen som rullar på fotbollsplanen, en kanot som glider längs Lagan, eller ett perfekt golfslag i solnedgången, vibrerar Laholm med sportens energi. Stadens kombination av natursköna landskap och en passion för rörelse gör den till en idealisk plats för alla som värderar en aktiv livsstil.