Sport i Laholm

Sport – Allt från fotboll till hockey

Bortamatch – sätt att döda restid

Som fotbollsspelare blir det en hel del resande till och från matcher, nästan oavsett vilken division det handlar om och nivå man spelar på. Allt resande kan i längden bli tröttsamt och därför kan det vara bra med ett par trevliga tips på hur man kan döda lite av restiden genom olika former av aktiviteter.bussresa

Film

Att se på film har länge varit lite av en favoritaktivitet på många bussresor. De allra flesta tenderar att ha lättare att se på en film än att läsa en bok när de åker buss, utan att må illa. Förr i tiden fick man samsas om en och samma film, men detta gäller inte riktigt i dagsläget. Nuförtiden har de flesta nog bra mobilabonnemang för att kunna streama film direkt på sin smartphone. Alla med möjlighet till detta kan med andra ord se på exakt den film de vill, och med hörlurar i öronen så slipper man dessutom störa någon annan.

Poker

Vi är medveten om att pokerspelande i olika former redan är en mer eller mindre vedertaget aktivitet inom sportens värld när det kommer till resandet, men även om man behöver sova över för natten och har alldeles för mycket tid på kvällen till annat än de rent sportsliga aktiviteterna. Vi är dock minst lika säkra på att det finns några av er därute som inte kommit på tanken att ägna er åt denna aktivitet under resorna och en del av er kanske aldrig har prövat på poker. I dessa fall så finns det dock tack och lov mycket att läsa på nätet så att du och dina lagkamrater snabbt kan lära er poker från grunden. Ni behöver därefter enbart en kortlek, yta att spela på, och någon form av marker för att lägga era respektive satsningar. Småmynt fungerar också bra att spela om.

Sticka eller virka

Vi förstår att vissa kan tycka att detta är ett lite annorlunda tips, men faktum är att både stickning och virkning är två ytterst meditativa sysslor som är väldigt bra för att döda tid. Två idrottare som kom på detta, som ofta fick vänta långa stunder på den perfekta snön för att bland annat kunna filma, var extremskidåkarna Sverre Liliequist och Kaj Zackrisson. Det hela mynnade faktiskt ut i ett helt eget klädmärke som från början specialiserade sig på handvirkade mössor. Kanske gör just du en liknande resa tack vare idogt ett resande från match till match?